Horváth Péter

Karate pályafutásom 1992-ben kezdődött a pesterzsébeti Seinchin KSE-nél, Harsányi László sensei irányítása alatt. Az élvezetes edzések során gyorsan megszerettem a sportágat, a mindennapi mozgás és a karate hamar életem meghatározó részévé vált. Az egyesületben ismerkedtem meg 2000-ben Fischer Mihály sensei-jel, és a vele való közös edzéseknek, a köztünk kialakult baráti viszonynak és a versenykarate iránti szeretetemnek köszönhetően 2008-ban a Dynamic KSE-hez csatlakoztam. Mára már nem csak edzéseimet folytatom az egyesületnél, hanem edzői feladatokat is ellátok.

2002-ben Leo Lipinski shihan előtt vizsgáztam le 1. dan-ra, majd 2006-ban Takeji Ogawa shihantól kaptam meg a 2. dan-t. 3. danos vizsgámra 2013-ban Harsányi László és Fischer Mihály sensei-ek előtt került sor.

Mivel érdekel a tanítás, és fontosnak tartom, hogy az évek során megszerzett tudásomat átadhassam, valamint a fiatalokat a sport szeretetére nevelhessem, 2004-ben elvégeztem a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kar Továbbképző Intézet középfokú karate edzői képzését.
Edzőként jelenleg a kishaladó csoportot (7-10 éves korosztály) oktatom versenykumitéra, valamint tapasztaltabb versenyzőinknél az ellenfelek megfigyelésében, elemzésében és az ellenük alkalmazandó taktika kidolgozásában veszek részt.

Edzői tevékenységem megkezdése előtt egyéb tapasztalatokat is szereztem a karate világából.
Aktívan 1993-1999 között versenyeztem. Főbb eredményeim:

  • Házi versenyek, kerületi versenyek, szövetségi bajnokságok
  • Magyar Bajnokságok
  • Országos Bajnokság – Csapatkata (1994, III. hely)
  • Stílus EB (1996)
  • I.Myagi emlékkupa - Kumite (1996, I.hely)
  • Diákolimpia - Csapatkumite (1996, III. hely, 1997, 1998, 1999)
  • Goju Ryu Országos Bajnokság - Kumite (1998, I. hely)
  • Goju Ryu Országos Bajnokság - Kata (1998, II. hely)
  • Goju-Ryu bajnokság - Kumite (1998, II. hely)
  • Goju-Ryu bajnokság - Kata (1998, II. hely)

2001 és 2006 között rendszeresen bíráskodtam WKF versenyeken. Legmagasabb bírói minősítésem az akkoriban országos ”B”-nek nevezett vezető bírói kategória volt.
A bíráskodással párhuzamosan kezdtem el kipróbálni magam edzőként, ami igen jó döntésnek bizonyult, mert végül ebben találtam meg azt, ami a karatéból a leginkább közel áll hozzám. Edzőként természetesen a korábban szerzett versenyzői és a bírói tapasztalataimnak is igen nagy hasznát veszem, mivel fő területem a versenyzőképzés. Célom, hogy sikeres versenyzői csapatot neveljek, éppen ezért szeretnék részt venni az óvodás utánpótlás-bázis képzésében, és tevékenységemmel hozzájárulni ahhoz, hogy egyesületünknek ebből a korosztályból is minél több tanítványa legyen.